Tennisskolan

Anmälan tennisskolan

Minitennisskolan 6 år- uppåt

Minitennisen bygger på mjuka bollar på små planer. För de är de minsta är det fokus på koordination och lek.

Tider: Lördagar eller tidigt på vardagar.

Tennisskolan

I tennisskolan ligger fokus allt mer på teknikövningar och spel. I tennisskolan så börjar de yngsta med mjukare tennisbollar och varefter styrkan och förmågan tilltar så går man mot hårdare bollar. Eftersom tennis är en ganska svår tekniksport tycker vi att det är en fördel att spela ett par tillfällen i veckan. Det ger en bättre kontinuitet och en ökad möjlighet att komma framåt i utvecklingen. Tiderna är lite varierande beroende på tillgång till banor samt de allra äldsta har förtur till senare träningstid då de generellt slutar skolan senare!

Teambildning

För de som har kommit en bit i sin tennisutveckling och har ambition att tävla. Där erbjuds obegränsat spel till en kostnad av 5500 kr/höst termin , 6960 kr/vår termin (längre på våren). Vill du veta mer var god kontakta någon av tränarna. Vi har förnärvarande en grupp (T-team) som gör detta.

När du vill vara med i tennisskolan så anmäler du dig för en termin.

Höstterminen 2017 börjar 28/8 och sträcker sig fram till 17/12

Skall du inte deltaga nästa termin måste du meddela det annars förutsätter vi att du skall fortsätta och faktura skickas.

Avgift vid avbruten termin!

För att verksamheten skall fungera så bra som möjligt för alla våra medlemmar måste du i god tid..!

Tala om ifall du inte tänker fortsätta med din tennis.

Uteblir du eller slutar efter andra gången/veckan så kommer du att bli fakturerad halva terminsavgiften.

Slutar du efter 7:e gången/veckan blir du fakturerad hela terminsavgiften.

För att vi skall kunna få till så jämna grupper, både spelmässigt och till antalet deltagare måste vi vara säkra på deltagandet när vi gör grupperna. När en elev hoppar av så är det näst intill omöjligt att hitta en elev som är i samma ålder och har samma spelnivå.

Vilka Bollar använder vi?

Mini, midi och maxi

Som alltid börjar vi med minitennisbollar. Därefter tar tränaren beslut om man ska byta till midibollar som är en boll som ser ut som en tennisboll men är mjukare. Men det är inte slut där utan det finns ytteligare en boll till innan man tar steget till vanlig tennisboll och det är maxiboll som är mitt i mellan midi- och vanlig tennisboll. Maxibollarna är något mjukare än vanliga tennisbollar men lite hårdare än midibollarna.

Är det något som är oklart så fråga gärna tränarna! Vi besvarar gärna era frågor!

OBS!

Vår terminen är längre än höst terminen..!

Terminsavgift

HT2017 VT2017